بلاکچین چیست؟
امروزه با گسترش روزافزون ارزهای دیجیتال، مفاهیمی همچون بلاکچین – Blockchain بیش از پیش به گوش کاربران میخورد. بلاکچین در واقع فناوری مدرن و جدیدی است که کاربران به کمک آن قادر به انتقال داراییهای دیجیتالی خود نظیر بیتکوین، اتریوم و… خواهند بود. برخی از افراد بر این باورند که بلاکچین فناوری بسیار پیچیدهای است، اما در واقع این طور نبوده و اگر به پروسهای که در بستر بلاکچین رخ میدهد توجه بیشتری داشته باشید، متوجه سادگی و هوشمندی این بستر خواهید شد. بلاکچین بستری است که در آن اطلاعات دیجیتالی در قالب بلاکهای ذخیره شده در یک پایگاه داده عمومی (یا همان زنجیره) وجود دارند.
مقاله پیشنهادی: آموزش بیت کوین
بلاکچین در واقع به عنوان یک زنجیره بلاک عمل کرده و این بلاکها با یکدیگر در ارتباطند. بلاکهایی که در بلاکچین موجودند، از اطلاعات دیجیتالی تشکیل شده و در آنها سه مورد ذخیره میشود. اولین مورد، اطلاعات مستقیم مربوط به معاملات میباشد. این اطلاعات شامل آیتمهایی مثل تاریخ، مبلغ آخرین معامله و… میباشد. این آیتم برای هر معامله با دیگری متفاوت است. در مورد دوم، اطلاعات شرکت کنندگان در معامله ثبت و ذخیره میشود. در مورد سوم نیز آیتمهایی که بلاک موردنظر را از دیگر بلاکها متمایز میکند ذخیره میشود. همان طور که هر انسان نام و کدملی مشخصی دارد، بلاکهای موجود در بلاکچین نیز دارای کدهای منحصر به فردی هستند که به نام هش – Hash شناخته شده و باعث تمایز بلاکها با یکدیگر میشوند. این هشها کدهای رمزنگاری شدهای هستند که با کمک الگوریتمهای بسیار پیچیده و خاصی ساخته و ذخیره میشوند.
آشنایی با عملکرد ها و کاربرد های اصلی سامانه بلاکچین
کاربرد و عملکرد بلاکچین
در بخش بالایی، در رابطه با چیستی بلاکچین و ویژگیهای هر بلاک توضیحاتی را بیان کردیم. در این قسمت قصد داریم نحوه عملکرد بلاکچین را به شکلی ساده به شما عزیزان توضیح دهیم. در واقع همان طور که از نام بلاکچین (زنجیره بلاک ها) مشخص است، هنگامی که یک بلاک دیتاهای جدیدی را در خود ذخیره میکند، به این زنجیره اضافه میشود. حال برای اضافه شدن بلاک جدید به این زنجیره چهار پیش شرط وجود دارد که اگر همه این پیش شرطها محقق شود، در نهایت بلاک جدید به بلاکچین اضافه خواهد شد. شرط اول، رخ دادن یک معامله است. به طوری که در ابتدا بایستی یک معامله ایجاد شود تا دیتاهای معامله نیز تشکیل شود. این معامله میتواند یک خرید اینترنتی، ترید یا هر نوع دیگری از نقل و انتقال دارایی باشد. دومین شرط، تائید معامله است. وقتی معامله مورد تائید شبکه رایانهها (که ممکن است در هر بلاکچین با توجه به ارز دیجیتال متفاوت باشد) قرار گرفت، نوبت به شرط سوم یعنی ذخیره اطلاعات معامله در بلاک میرسد. وقتی تمام اطلاعات معامله در بلاک ذخیره شد، نوبت به شرط یا مرحله چهارم که همان هشگذاری (کد رمزنگاری شده مخصوص) روی بلاک میباشد. پس از تائید معامله و ذخیره اطلاعات، بایستی یک کد شناسایی منحصر به فرد به بلاک داده شود تا بلاک امکان اضافه شدن به زنجیره بلاکها را پیدا کند. این چهار قدم و شرط، کلیت بلاکچین را تشریح کرده و برای اغلب رمزارزهایی که بر پایه بلاکچین هستند صدق میکند.
دیدگاهتان را بنویسید